Nationaal Recycling Congres

Op 17 maart 2022 vond de tweede editie van het Nationaal Recycling Congres plaats. Dit congres werd georganiseerd door het Nationaal Recycling Forum (NRF). Het recyclingplatform wordt gevormd door de vier recyclingorganisaties FNOI (oudpapier), MRF (metaal), NRK Recycling (kunststof) en VHT (textiel).

Keuze voor een hybride event

Nadat de eerste editie van het Nationaal Recycling Congres geheel online plaatsvond, is er bij de tweede editie gekozen voor een hybride vorm. De organisatie had voor deze vorm gekozen, om zoveel mogelijk mensen het evenement te kunnen laten volgen. Dit met het oog op de toen geldende corona maatregelen.

Het werd een compleet congres en kon zowel fysiek als online bijgewoond worden. 150 bezoekers ontmoetten elkaar in de Fokker Terminal in Den Haag. Nog eens zo’n zelfde aantal heeft online deelgenomen via het platform.

Digitale stand op de ‘beursvloer’

In de Fokker Terminal waren een vijftal stands te vinden van de deelnemende bedrijven. Op het platform kregen deze bedrijven tevens een digitale stand op de ‘beursvloer’. Hier konden deelnemers alle bedrijfsinformatie terugvinden over de betreffende bedrijven.

lees meer

“Zowel het plenaire deel als de breakout-sessies waren via een livestream voor de online deelnemers goed te volgen. Kijkers konden actief deelnemen door het stellen van vragen via Slido en het beantwoorden van poll vragen.”

Lennert Vermaat
Nationaal Recycling Forum

Op-/inzet van de techniek

De AV partij had zowel in de plenaire zaal als in de subzalen camera’s en regie opgesteld. Dit zorgde voor een scherp beeld en een mooie afwisseling in de getoonde beelden.

Het inzetten van interactieve tools vergroot de betrokkenheid van de online kijkers, waardoor zij zich ook echt gehoord en gezien voelen en het event intens beleven.