Internationale virtuele conferentie PAX

Onlangs heeft PAX succesvol gebruikgemaakt van Eventleader. PAX is een wereldwijde organisatie en staat voor vrede.

Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken zij aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. Het is de grootste vredesorganisatie van Nederland, bestaat al ruim 70 jaar en is actief in veertien landen: van Irak tot Colombia en van Syrië tot Zuid-Soedan.

“De procesbegeleiding, creatieve invulling en technische support tijdens de virtuele conferentie maakt Eventleader de ideale partner.”

Ali Maleki
PAX Protection of Civilians

Samenwerking met Eventleader

Nadat PAX bij Eventleader de online demo heeft gevolgd is het enthousiasme voor het eventplatform ontstaan. In gesprek met Ali Maleki van PAX vragen we naar zijn bevindingen. Hij vertelt: “De wereld van virtuele conferenties is vrij nieuw.

Wij zochten dus echt een stabiel platform met uitgebreide mogelijkheden en intensieve steun voor alle deelnemers aan het congres. Eventleader is een partij die dit biedt. De procesbegeleiding, creatieve invulling en technische support tijdens de virtuele conferentie maakt het de ideale partner. Dat is de reden dat wij voor Eventleader hebben gekozen.”

Het doel van de conferentie

“Wij zetten ons in voor burgers in conflict getroffen gebieden. Dit doen wij met partijen wereldwijd. Deze online conferentie had als doel om de verschillende (inter-)nationale partijen zinvol bij elkaar te brengen. Drie projecten stonden hierin centraal:

  • Het verbinden en adviseren van internationale diplomatieke, humanitaire en militaire actoren.
  • Toelichten van survey methoden en resultaten betreffende lokale percepties van veiligheid uit conflictgebieden.
  • Conceptualisatie en implementatie van beleid ter vermindering van burgerleed

Support voor, tijdens en na het event

“Nooit eerder hebben wij een virtuele conferentie met deelnemers van over de gehele wereld georganiseerd. Een bijzonder spannende ervaring. Eventleader heeft door de intensieve begeleiding veel spanning en onzekerheid weggehaald. Vooraf kregen we uitgebreide trainingen en werd er tijd genomen voor onze vragen. Dat gaf vertrouwen richting de communicatie met collega’s en richting de virtuele conferentie. Wat ons betreft een groot compliment”, vertelt Maleki.

“Het organiseren van een virtuele conferentie met deelnemers van over de gehele wereld is een bijzonder spannende ervaring. Eventleader heeft door de intensieve begeleiding veel spanning en onzekerheid weggehaald. De conferentie is boven verwachting verlopen.”

Eventplatform

“Het eventplatform was volledig naar onze huisstijl en met eigen content ingericht. Zo was het direct herkenbaar voor onze sprekers en deelnemers. Ook waren alle benodigde functionaliteiten vanaf het platform direct bereikbaar. Het was bijvoorbeeld niet nodig om via een andere link weer in Zoom elkaar te ontmoeten. We kijken terug op een zeer geslaagde virtuele conferentie.

Ik zou Eventleader ook zeker aanbevelen bij vrienden en collega’s. Wat mij betreft scoren ze voor support en het eventplatform een dikke 8”, aldus een enthousiaste Maleki!