Interactieve e-learning met Eventleader

We hebben aan tafel gezeten met Petra Veen, adviseur leertrajecten bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Zij vertelde hoe het KIDV gebruik maakt van ons platform om E-learning te combineren met interactieve sessies.

“Eventleader biedt interactieve mogelijkheden en kan goed als e-learning omgeving ingericht worden.”

Verpakte kennis

Petra is sinds 2,5 jaar werkzaam bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Het KIDV zet onder meer trainingen in om bedrijven te informeren over en verder te helpen met duurzaam verpakken. Zo leren waar ze allemaal rekening mee moeten houden als ze verpakkingen willen verduurzamen. Het KIDV adviseert daarover en biedt tools aan zoals Recycle Checks die duidelijk maken wanneer een verpakking goed recyclebaar is. Bij de trainingen worden sinds dit jaar ook online modules ingezet. Petra is verantwoordelijk voor de inhoud en ontwikkelingen van de trainingen. De online scholing wordt gegeven in de learning omgeving van Eventleader.

Eventleader in training
Petra vertelt: “De trainingen die wij geven zijn erg toegankelijk. Ze bestaan uit vier sessies van ongeveer 2,5 uur, verdeeld over 4 dagen. Bedrijven zijn erg nieuwsgierig en willen veel leren”. De verschillende dagdelen staan overzichtelijk verdeeld in Eventleader, waar de deelnemers oefeningen kunnen doen en stof kunnen leren. Tijdens de training kunnen deelnemende bedrijven via de interactieve sessie vragen stellen aan de verpakkingskundigen van het KIDV.

E-learning omgeving
Het KIDV gebruikt Eventleader als omgeving voor online trainingen. Voorheen werden trainingen al online gegeven vanwege Covid, maar het KIDV was op zoek naar een platform waarop ze ook informatie konden delen. Via via kwam Petra in contact met ons en Eventleader. Petra zegt: “Ik wilde een leeromgeving die we konden combineren met de online lessen. We zijn nu bezig met het ontwikkelen van E-learning modules die deelnemers voorafgaand aan een dagdeel zelfstandig kunnen doorlopen. Deze e-learning modules zijn ook verwerkt in de learning omgeving. Tijdens de interactieve sessies gaan we aan de slag met de theorie in opdrachten en bestaat de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen”.

Leren met interactie
Volgens Petra werkt het Eventleader platform goed omdat de kennis en informatie nu samen gebundeld staan op één plek. Ze vertelt: “We gebruiken het platform al bijna twee jaar. We wilden een onderwijsomgeving creëren waar we naast de trainingen ook interactieve sessies konden houden. Tijdens deze interactieve sessies worden er vragen en voorbeeldcases behandeld met de bedrijven. Het KIDV zet Eventleader in voor integratie van learning naar online learning, mét de mogelijkheid tot interactie met deelnemers.

Ook voor grote events
Petra: We hebben Eventleader ook ingezet bij een groot online evenement tussen meerdere hogescholen. We hadden toen 20 individuele online sessies en 4 algemene kamers waar sprekers waren. Via Eventleader werden de deelnemers in Breakout sessies verdeeld én konden ze tegelijk digitaal brainstormen. Deze combinatie werkte erg goed en heeft gezorgd voor een succesvol verloop van het evenement.”

Duurzame toekomst

We zijn blij dat het KIDV ons platform inzet. Voor zowel e-learning als online events willen we Eventleader platform optimaal blijven benutten. Ben je geïnspireerd door deze case en kan ons platform iets voor jou betekenen? Laat het ons weten!